camping knaus Walkenried

Camping KNAUS Walkenried

Walkenried , Harz, Duitsland

 • Rustig gelegen 4-sterren camping
 • Omgeven door de Harz
 • Volop fiets- en wandelroutes
 • Verwarmd binnenzwembad
 • Bezoek aan Ilsenburg of Goslar
0 - 7 jaar

Zeer geschikt voor kinderen
jonger dan 7 jaar

8 - 14 jaar

Geschikt voor kinderen
tussen 8 en 14 jaar

14+ jaar

Minder geschikt voor
oudere kinderen

Een 4-sterrencamping gelegen in de Harz met een prachtige groene omgeving.

In het zuiden van de Harz in Duitsland ligt camping Knaus Walkenried. De camping ligt aan de rand van het idyllische stadje Walkenried en is omgeven door bossen en heiden. De Harz staat bekend als een prachtige fiets- en wandelbestemming. De camping grenst aan verschillende fiets- en wandelroutes rondom de Harz. Breng uw huisdier mee, deze is toegestaan op camping Walkenried in Duitsland. Deze locatie is ook een mogelijkheid om als doorreiscamping te combineren met een andere camping uit het Tentsetters aanbod. Samen met het Harz Nationaal park maakt dit een perfecte bestemming voor fiets- en wandelliefhebbers.

De familiecamping is naast fiets- en wandelliefhebbers ideaal voor gezinnen. Goed om te weten is, dat u vanaf de camping fietsen, E-bikes en mountainbikes kunt huren. Kinderen kunnen zich uitleven in de twee speeltuinen die aanwezig zijn. Daarnaast kan er voetbal, tafeltennis of beachvolleybal gespeeld worden! In het hoogseizoen is een Duitstalig entertainment programma aanwezig waarbij leuke activiteiten worden georganiseerd. De camping Knaus Walkenried beschikt over een verwarmd binnenzwembad. Wilt u liever buiten zwemmen? Op 6 kilometer afstand van camping Walkenried bevindt zich een buitenzwembad. De entree is tegen betaling voor dit buitenzwembad. Kom na een sportieve dag met een massage of een saunagebruik helemaal tot rust (beide tegen betaling). Wanneer u wilt uiteten is dit zeker één van de mogelijkheden. Bij de ingang van Knaus camping Walkenried is een gezellig restaurant aanwezig. De supermarkt biedt een broodjesservice aan. Het gebruik van WIFI, wasmachines en drogers is tegen betaling mogelijk.

Bent u op zoek naar een actievere of uitdagende activiteit op uw vakantie in Duitsland? De Harz biedt een verscheidenheid aan watersportmogelijkheden door de vele stuwmeren en rivieren die er aanwezig zijn. U kunt gaan waterfietsen, zeilen, kanovaren of duiken. Echte avonturiers kunnen op ongeveer 40 kilometer afstand van camping Walkenried gaan ziplinen over de afgrond van de Rappbodetal-dam bij Elbingerode. Met een vaart tot wel 85 kilometer per uur vliegt u over het sportbad van de Wendefurth-dam naar de bestemming op één kilometer afstand.

Voor de ultieme vakantie- en buitenbeleving bent u bij Knaus camping Walkenried in Duitsland helemaal op de juiste plek!

Luxe Bungalowtent Blue Rent-a-Tent

Bungalowtent Blue

 • Maximaal 6 personen
 • Grote koelkast met vriesvak
 • Bedden met spiraalvering
 • Tentverwarming
 • Bedlinnen zelf meenemen
Meer informatie
GlamLodge tenten Molenhof

GlamLodge tent

 • Maximaal 6 personen
 • Grote koelkast met vriesvak
 • Skottelbraai
 • Ventilator
 • Verhard terras onder luifel
Meer informatie

Op zoek naar natuur en cultuur in de regio van Knaus camping Walkenried in Duitsland?

 • Zisterzienser museum
 • Harz Nationaal Park
 • Bezoek de steden Stolberg of Goslar

Bij een verblijf op camping Walkenried is het culturele hoogtepunt het Zisterzienser museum in Kloser Walkenried. De prachtige abdij is rond 1127 gebouwd door gravin Adelheid van Klettenberg.

Voor een speciale natuurervaring die wordt gekenmerkt door wilde beken, moerassen en granieten rotsen is een bezoek aan het Harz Nationaal Park zeker de moeite waard! Midden in een divers berglandschap ziet u de 1141 meter ‘Brocken’ als hoogste punt van het Nationaal Park.

Bent u op zoek naar culturele activiteiten? In de buurt van Walkenried bevinden zich een aantal grote en kleine musea. Verder kunt u een bezoek brengen aan de steden Ilsenburg of Goslar. Vier uw campingvakantie dit jaar in Duitsland in de mooie Harz vanaf camping Knaus Walkenried met Tentsetters.

Ilsenburg is een kleine stad in het noorden van de Harz. In het dal ligt de stad gelegen waarbij het riviertje ‘de Ilse’ ontspringt aan de voet van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. Goslar is een gezellig en levendige stad met mooie steegjes en gezellig terrasjes. Bekijk het Kaiserpfalz met de indrukwekkende Kaisersaal of gaat u lekker koffiedrinken op de markt met uitzicht op fontein de Marktkirche.