Op vakantie met uw huisdier

Neemt u graag uw huisdieren mee op vakantie? Bij Tentsetters hoeven uw trouwe viervoeters niet thuis te blijven! Tentsetters heeft voor u een aantal geweldige campings geselecteerd waar uw huisdieren welkom zijn. Hier zijn enkele regels aan verbonden: per accommodatie zijn maximaal twee huisdier toegestaan en u betaalt per huisdier negen euro per nacht.

Mensen met huisdier
Huisdieren
Wandelen hond Hunzedal

Belangrijk om te weten

Op de desbetreffende campingpagina wordt aangegeven of het meebrengen van huisdieren in de specifieke accommodatie toegestaan is. Let op: op een aantal campings (voornamelijk in Frankrijk) mag u geen honden meebrengen uit de eerste en tweede categorie.

Europees Dierenpaspoort

Wil u uw huisdieren ook graag meenemen op vakantie? Zorg dan voor geldige inentingspapieren, dus overleg bijtijds met uw dierenarts (minimaal één maand voor vertrek). Voor huisdieren als honden en katten heeft u een chip en een Europees Dierenpaspoort nodig. Bekijk vóór vertrek alle regels op de site van de Rijksoverheid.

Goede voorbereiding

Voor uw huisdieren is een goede reisvoorbereiding heel belangrijk: houd daarom rekening met de conditie, het klimaat en de duur van de reis. Controleer ook op vakantie regelmatig de gezondheid van uw dier: zorg voor voldoende schaduw en vers drinkwater. Gaat u op reis naar een warm land? Neem geen cavia’s, fretten of konijnen mee; deze dieren zijn gevoelig voor hoge temperaturen.

Op de camping

Houd er rekening mee, dat uw huisdieren op de camping altijd aangelijnd moeten zijn en dat u het dier buiten de camping uitlaat. Het is overigens niet toegestaan om huisdieren zonder toezicht in de accommodatie achter te laten. Voor eventuele schade en/of verontreiniging is de eigenaar van het huisdier aansprakelijk.

Geschikte reisbestemmingen

Wilt u met uw honden - dichtbij huis - van een onbezorgde vakantie genieten? Ga dan voor een sfeervolle boscamping in Nederland of Duitsland, perfect voor schitterende wandelingen én de nodige verkoeling! Zo zijn uw huisdieren in Duitsland onder meer welkom in de GlamLodge tent op camping Eschwege, camping Mosel/Burgen en camping Hennesee. In Nederland zijn uw huisdieren onder andere toegestaan in de Bungalowtent Coral en Safaritent Caramel op de familiecamping Meerwijck en in de Bungalowtent Blue en GlamLodge tent op Landgoed Kattenbergse Hoeve.

Hondenstranden-/zwemvijvers

Of kies voor een ontspannen vakantie middenin de natuur... Verblijf bijvoorbeeld in een luxe GlamLodge tent op de idyllisch gelegen camping KNAUS Wingst in Duitsland. Daar is voor uw viervoeter een speciale hondenzwemvijver aanwezig!

Een selectie van de campings die huisdieren toestaat: